"Dan sungguh Allah telah menurunkan kepada kamu di dalam Al-Quran bahawa apabila kamu mendengar ayat-ayat Allah diingkari dan diperolok-olokkan (oleh orang-orang kafir), maka janganlah kamu duduk beserta mereka, sehingga mereka memasuki pembicaraan yang lain. Kerana sesungguhnya (kalau kamu berbuat demikian), tentulah kamu serupa dengan mereka. Sesungguhnya Allah akan mengumpulkan orang-orang munafik dan orang-orang kafir di dalam jahannam." [Surah an Nisaa’: 140]

Selasa, Februari 10, 2009

Kasihan Karpal Singh

Malang sungguh nasib Karpal Singh. Setelah mengeluarkan kenyataan bahawa Anwar Ibrahim tidak layak menjadi ketua Pakatan Rakyat dan menyuarakan rasa hatinya dengan tingkahlaku Lim Kita Siang dan Lim Guan Eng yang tidak menyokong atau membela kata-katanya, kini sekali lagi beliau ditimpa malang.

Lim Kit Siang dan Lim Guan Eng sekali lagi tidak membela kata-kata Karpal Singh dan mahukan Anwar terus memimpin Pakatan Rakyat.

Karpal Singh

"Anwar tidak layak memimpin Pakatan kerana beliau hanya memberi masalah kepada pakatan pembangkang itu."

Karpal membuat kenyataan itu beberapa hari selepas Pakatan kehilangan kerajaan negeri Perak kepada BN.

Karpal mendakwa ia berpunca daripada tindakan tidak bermoral Anwar meminta wakil rakyat BN menyertai Pakatan bagi menguatkan kedudukannya.

Lim Guan Eng

"DAP mengulangi sokongan kepada Pakatan Rakyat untuk mewujudkan sebuah kerajaan alternatif yang demokratik, memusatkan rakyat dan kepimpinan beretika berdasarkan lima prinsip kebebasan, keadilan, kebenaran, kebajikan sosial dan nilai moral universal.

"Sehubungan itu, DAP menyokong Penasihat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai Pemimpin Pembangkang di Parlimen dan akan kekal (dalam kedudukan itu) memandangkan tiada pemimpin tunggal yang pernah mempersoalkan perkara ini semasa mesyuarat dalaman di mana-mana peringkat," kata Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng.

Guang Eng menegaskan, Anwar akan kekal sebagai ketua Pakatan Rakyat seperti yang dipersetujui barisan kepimpinan pakatan itu.

"Beliau akan kekal demikian kerana tiada mana-mana pemimpin yang pernah mempersoalkan perkara ini pada mesyuarat dalaman, sama ada di peringkat tertinggi atau sebaliknya," kata Guan Eng lagi.

Beliau berkata, Pakatan telah meluluskan satu ketetapan bahawa tiada dasar mana-mana parti boleh dianggap sebagai dasar Pakatan, melainkan ia dilulus sebulat suara oleh ketiga-tiga parti yang menganggotai pakatan itu.

Sehubungan itu, Ketua Menteri Pulau Pinang tersebut turut meminta Karpal supaya menggunakan saluran dalaman parti jika ingin mengubah dasar Pakatan dan tidak menggunakan media dikawal Barisan Nasional (BN) bagi tujuan itu.

Lim Kit Siang

"Saya terkejut dan tersinggung dengan kenyataan Karpal semalam,"

"Biarkan DAP menyelesaikan apa jua perbezaan secara dalaman memandangkan ia tidak harus dibenarkan untuk mengalih usaha bagi menyelesaikan kedua-dua krisis politik dan ekonomi yang dihadapi rakyat Malaysia,"

Hahaha! Peduli apa dengan Karpal Singh...

1 comments:

abe MIE 'TERJAH' 10 Februari 2009 12:15 PTG  

http://pkrpasdap.blogspot.com

kesian karpal...dia rasa sunyi sebab dah jadi penyapuh buruk..

lagipun, karpal cemburu dengan anwar...

geli

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Followers

Parti Islam Se-Malaysia

Parti Islam Se-Malaysia

Islam Teras Perjuangan

Islam Teras Perjuangan

  ©Template by Dicas Blogger.