"Dan sungguh Allah telah menurunkan kepada kamu di dalam Al-Quran bahawa apabila kamu mendengar ayat-ayat Allah diingkari dan diperolok-olokkan (oleh orang-orang kafir), maka janganlah kamu duduk beserta mereka, sehingga mereka memasuki pembicaraan yang lain. Kerana sesungguhnya (kalau kamu berbuat demikian), tentulah kamu serupa dengan mereka. Sesungguhnya Allah akan mengumpulkan orang-orang munafik dan orang-orang kafir di dalam jahannam." [Surah an Nisaa’: 140]

Isnin, Februari 09, 2009

Al-Fatihah


Al-Fatihah untuk Allahyarham Tuan Haji Roslan Shaharum (Ahli Parlimen Bukit Gantang, Pengerusi Yayasan Perak)

Beliau pernah berkhidmat sebagai Pengarah Sumber Tenaga Manusia dan Pentadbiran di Perbadanan Kemajuan Negeri Perak.

Malah beliau juga pernah berkhidmat sebagai pensyarah di Universiti Putra Malaysia, Universiti Terbuka Malaysia dan Universiti Teknologi Mara (UiTM, dulu ITM) di Perak.

Allahyarham meninggalkan seorang isteri, Safiah Harun dan mempunyai 11 orang anak yang berusia antara sembilan dan 23 tahun.

Diharapkan agar pemergian beliau akan dikenang segala jasa dan budi sepanjang menjadi pemimpin parti dan ahli Parlimen Bukit Gantang. Janganlah terburu-buru bercakap hal meletak calon pilihanraya kecil sedangkan Allahyarham baru sahaja dikebumikan. Tinggallah kita untuk meningkatkan amalan dan memperbanyakkan kebaikan.

0 comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Followers

Parti Islam Se-Malaysia

Parti Islam Se-Malaysia

Islam Teras Perjuangan

Islam Teras Perjuangan

  ©Template by Dicas Blogger.