"Dan sungguh Allah telah menurunkan kepada kamu di dalam Al-Quran bahawa apabila kamu mendengar ayat-ayat Allah diingkari dan diperolok-olokkan (oleh orang-orang kafir), maka janganlah kamu duduk beserta mereka, sehingga mereka memasuki pembicaraan yang lain. Kerana sesungguhnya (kalau kamu berbuat demikian), tentulah kamu serupa dengan mereka. Sesungguhnya Allah akan mengumpulkan orang-orang munafik dan orang-orang kafir di dalam jahannam." [Surah an Nisaa’: 140]

Rabu, Januari 14, 2009

Resolusi 2/2009 Isu Palestin Dan Zionis Serta Pandangan BPN

Resolusi Isu Palestin Diserang Zionis Israel
Dan Cadangan Serta Tindakan BPN

1. BPN dengan ini mengutuk sekeras kerasnya tindakan Israel menceroboh Palestin termasuk membunuh orang awam yang tidak berdosa dengan sewenang-wenangnya.

2. Kami juga mendesak agar rakyat Malaysia bersatu dengan memboikot bagi melemahkan ekonomi semua syarikat yang ada kaitan dengan Israel @ Zionis dan misi memboikot ini hendaklah dilakukan secara serius, dan bukan sekadar sambil lewa untuk perhatian dunia saja.

3. BPN menggesa Mesir supaya terus membuka sempadannya dengan Palestin supaya bantuan kemanusiaan dapat disalurkan dengan kadar yang segera disamping memberi peluang kepada rakyat Palestin untuk berlindung di Mesir.

4. Protes memboikot ini akan diteruskan sehingga Israel @ Zionis akur dengan resolusi-resolusi PBB dan keamanan Palestin dikembalikan seperti sediakala..

5. BPN menggesa Malaysia mengadakan satu sidang tergempar OIC bagi menghantar tentera negara Islam di sempadan Palestin untuk memberi sokongan moral kepada pejuang Palestin.

6. Pertubuhan OIC perlu mengesa Liga Arab memainkan peranan dan tanggungjawab kemanusiaan bagi membantu dalam apa jua bentuk sokongan kepada Palestin.

7. BPN mengesa semua pemimpin pembangkang menyatakan pendirian bersama dan tanggungjawab sosial mereka dengan menyertai pemimpin kerajaan membakar bendera Israel dan US sebagai tanda bantahan keras mewakili pakatan rakyat.

8. BPN menggesa negara-negara OPEC melakukan sidang tergempar bagi menyatakan pendirian bersama dalam menangani krisis Israel dan Palestin.

9. Rakyat Malaysia tanpa mengira bangsa dan agama digesa menyumbangkan sebanyak mungkin wang ringgit untuk rakyat Palestin di samping membaca Yasin sekali sehari bagi orang Islam yang berkesempatan serta mendoakan keamanan dan keselamatan akan kembali pulih di sana.

10. BPN menaruh harapan agar negara kita juga akan selamat dari ditimpa nasib yang malang seperti mereka yang sudah semakin hilang sedikit demi sedikit tanah pusaka warisan keluarga samada dengan rela atau paksa.


Disediakan oleh:
Panglima Perang Cyber
http://penembak-tepat.blogspot.com

0 comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Followers

Parti Islam Se-Malaysia

Parti Islam Se-Malaysia

Islam Teras Perjuangan

Islam Teras Perjuangan

  ©Template by Dicas Blogger.