"Dan sungguh Allah telah menurunkan kepada kamu di dalam Al-Quran bahawa apabila kamu mendengar ayat-ayat Allah diingkari dan diperolok-olokkan (oleh orang-orang kafir), maka janganlah kamu duduk beserta mereka, sehingga mereka memasuki pembicaraan yang lain. Kerana sesungguhnya (kalau kamu berbuat demikian), tentulah kamu serupa dengan mereka. Sesungguhnya Allah akan mengumpulkan orang-orang munafik dan orang-orang kafir di dalam jahannam." [Surah an Nisaa’: 140]

Khamis, November 06, 2008

Budak Sekolah Merajuk...

Disebabkan tidak berpuashati dengan pembentangan belanjawan kelas, sekumpulan murid yang memang terkenal nakalnya telah membuat kacau-ganggu di dalam kelas semata-mata untuk mengutarakan soalan yang bukan-bukan kepada penolong ketua darjah.

Akibat sikap yang keterlaluan itu, cikgu kelas telah bertindak menghukum salah seorang murid nakal dengan mengarahkannya untuk keluar kelas. Akibat tidak berpuas-hati rakan mereka dihukum keluar kelas, maka geng-geng mereka pun mula merajuk dan keluar kelas beramai-ramai. Cikgu kelas pun buat tak tahu je dan biarkan budak-budak nakal tu keluar kelas.

Kemudian, dapatlah penolong ketua darjah meneruskan pembentangan tanpa gangguan. Sekian, terima kasih.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Followers

Parti Islam Se-Malaysia

Parti Islam Se-Malaysia

Islam Teras Perjuangan

Islam Teras Perjuangan

  ©Template by Dicas Blogger.