"Dan sungguh Allah telah menurunkan kepada kamu di dalam Al-Quran bahawa apabila kamu mendengar ayat-ayat Allah diingkari dan diperolok-olokkan (oleh orang-orang kafir), maka janganlah kamu duduk beserta mereka, sehingga mereka memasuki pembicaraan yang lain. Kerana sesungguhnya (kalau kamu berbuat demikian), tentulah kamu serupa dengan mereka. Sesungguhnya Allah akan mengumpulkan orang-orang munafik dan orang-orang kafir di dalam jahannam." [Surah an Nisaa’: 140]

Selasa, Oktober 07, 2008

Dewa Anwar Di Batu Batu Caves


Poster (patung?) Dewa Anwar Makhal Sakhti telah didirikan di Batu Caves dan kini menjadi tumpuan rakyat terutamanya para fanatik Dewa Anwar.

Menurut wakil yang mendirikan poster tersebut :

Salam perjuangan dan reformasi

Kami terpanggil dengan isu poster gergasi DSAI di Batu Caves, Sesungguhnya apalah yang dikatakan patung, Bena atau Tugu, boleh kita bezakan semua ? Dalam masalah ini poster gergasi DSAI diperbuat dari kayu dan diwarnakan. Dan kami menyediakan poster gergasi ini untuk mengingati perjuangan dan kemenangan beliau.

Tentang penyembahan tidak mungkin terjadi sebab penyokong tetap dengan kalimah tauhid "Tiada Tuhan Melainkan Allah" . Hanya orang berfikiran sebaliknya yang berpegang pada berhala.. Tentang Pembiayaan poster gergasi ini diderma oleh orang perseorangan.

Pandai pula beliau memutar-belit agama untuk menghalalkan tindakan mereka. Begitulah jahil-tukil yang meletakkan agama terkemudian sekali selepas tindakannya.

Penyembahan mungkin tidak terjadi tetapi sanjungan yang melampau sehingga taksub adalah sesuatu yang dibimbangkan. Kalau tiada ketaksuban tentulah poster ini tidak didirikan, betulkan?

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Followers

Parti Islam Se-Malaysia

Parti Islam Se-Malaysia

Islam Teras Perjuangan

Islam Teras Perjuangan

  ©Template by Dicas Blogger.